Douwe Draaisma

Hij is een kenner van het autobiografische geheugen. Ik heb het dan over Douwe Draaisma; hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en gevierd auteur. Want inderdaad: meerdere bestsellers staan er inmiddels op zijn naam. Neem bijvoorbeeld Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt. Vertaald in twintig talen en ontving meerdere (inter)nationale onderscheidingen.  In het boek worden de feiten en raadsels van het geheugen in rap en leesbaar tempo besproken. Fascinerende materie die prachtig wordt beschreven.

Op 18 juni is Draaisma te beluisteren in Maastricht en wel tijdens het Forensische Psychologie Update congres. Hij zal dan een keynote lezing geven over hoe gevaarlijk het kan zijn om daders een psychische stoornis toe te dichten; vooral als we – en dat is tegenintuïtief – teveel informatie over hen hebben. 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s