De Fiets

De Fiets is gevonden. Eindelijk. Dankzij het noeste speurwerk van Hub Beijers, de oud-rechercheur, die zich onbezoldigd inzet voor de zaak. Heel terecht dat de media hem in het zonnetje zetten. Beijers heeft een lange staat van dienst. Als zo’n man zegt dat hij 90% zeker weet dat de fiets De Fiets is, betekent dat wel iets.

Hub Beijers wist de spectaculaire doorbraak in het onderzoek te bereiken met niet aflatende steun van wichelroede-loper Loet van der Gouw. Van der Gouw – ook wel van Esseveld geheten – heeft met zijn talent eclatante successen behaald. Op zijn webpagina geeft hij daarvan een bescheiden opsomming. Maar ondertussen: wie goed leest, ziet dat hij bijvoorbeeld sporen van de sinds 1975 vermiste Marjo Winkens heeft ontdekt op een vuilstortplaats. Bovendien was hij in staat om delen van Napoleon in Culemborg veilig te stellen. Niet verwonderlijk dus dat Van der Gouw dienst doet als gastdocent bij de opleiding tot Energetisch Therapeut. Ook werkt hij samen met de Amerikaanse Marine. Ik bedoel maar: dat zijn evenmin kleine jongens.

Mijn collega Peter van Koppen zei onlangs over wichelroede-lopers als Van der Gouw dat zij valse hoop wekken bij de nabestaanden. En dat ze met hun activiteiten kostbare politietijd verspillen. Van der Gouw is daar boos over. Heel boos. Hij gaat van Koppen voor de rechter dagen wegens smaad. Of laster. Of kritiek. Van der Gouw heeft groot gelijk. Het is niet aardig dat van Koppen zulke opmerkingen maakt over wichelroede-lopers. Van Koppen zou zich eens wat meer moeten verdiepen in het talent van Van der Gouw. Van der Gouw heeft de gave om via zijn roeden frequenties op te vangen van verdwenen materie. Dat is allemaal op televisie geweest. Daarom past het Van Koppen niet om daar nare dingen over te zeggen. Zoiets zou niet moeten kunnen.

Als zo dadelijk blijkt dat de fiets van C. Jansen is, zal van Koppen zijn gelijk proberen te halen in de pers. Zo van: zie je wel, Van der Gouw zat fout. Maar Van der Gouw zit niet fout. Want C. Jansen heeft ergens toch wel met de zaak te maken. De fiets is, in zekere zin, wel degelijk en voor 90% De Fiets.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

10 reacties op De Fiets

 1. x johanna zegt:

  Als na 19 jaar eindelijk iemand op’t goede spoor zit,wordt hij meteen neergesabelt. Ikzelf (slachtoffer van dezelfde dader) heb al 19 jaar m’n strot vol van politie en alle t.v.opsporingsprogramma’s.Iedereen heb ik benaderd.Tevergeefs. Lachwekkend en triest tegelijk. Tanja had al meteen gevonden kunnen worden. Ze hadden de verkrachtingen en aanrandingen op die plek destijds gewoon naast elkaar moeten leggen. Loet, hou vol ! de aanhouder wint. Ik krijg nu trouwens ook sterk ’t vermoeden dat dit niet meer opgelost MAG worden, want dan blijkt natuurlijk dat iedereen gefaald heeft,dat zal de reden zijn dat Loet van der Gouw zo wordt tegengewerkt ???

  • Ellie Esser zegt:

   Ook ik ben al jaren bezig om dit alles aan het licht te brengen , ben bij Tros Vermist geweest , bij Peter R.de Vries heb ik het ook al tig keer aangekaart , bij de politie Heerlen heb ik het aangekaart , en een persoonlijke brief pas geleden ( 28 augustus ) bezorgt bij de ouders van Tanja Groen in Schagen . Geen reactie tot nu toe …..

 2. Marcel zegt:

  Die Loet van der gouw en Huub Beijers zijn in mijn ogen professionals. Mensen die zich nog bekommeren om anderen, in deze tijd. ”Politie” en ”justitie” zijn bang voor gezichtsverlies, stelletje sukkels. Zelfs de vader van Tanja zegt dat het de fiets van zijn dochter is. 40 jaar trouwe dienst bij recherche liegt er niet om, en Loet van der Gouw heeft al meerdere successen behaald. Wat Huub Beijers dus al eens eerder zei:” Die fiets met dubbelframe en groen cijferslot om zadel, die vindt je niet zo snel en vooral niet op deze plek”.Alleen de inzet al van die mannen, en natuurlijk de duikers, GROTE KLASSE, mensen. Kan ”justitie” en het woutendom, nog wat van leren. Die ”agenten” en ”rechercheurs” van tegenwoordig vinden nog geen reclamebord in en rondom een supermarkt. Politie Maastricht en justitieel apparaat, schaam jullie, stelletje scheve schaatsers.

 3. Ellie Esser zegt:

  Ik zou graag in contact willen komen met oud-rechercheur Hub Beijers en Peter van Heugten en een integere journalist gezien mijn eigen al acht jaar slepende zaak als klokkenluidster in het onderwijs met mijn ex-werkgever Movare . Het lijkt er verdraaid veel op dat dit alles in een wel zeer grote doofpot moet worden gehouden en waar verder iedereen bang voor is om zich de vingers aan te branden . Ik ben tevens ook de schrijfster van een reactie op de fiets van Tanja Groen , want dit heeft alles met elkaar te maken hoe bizar het nu ook nog moge klinken . Vandaag heb ik De Limburger nog aangeschreven hierover , aangezien ik de tip kreeg van Joep Dohmen , redacteur van NRC , om Theo Sniekers te benaderen van De Limburger. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar hun reactie.

 4. Ellie Esser zegt:

  Tot op heden heb ik nog geen enkele reactie ontvangen van een aantal mensen waar ik via deze site om vroeg . Ik heb wel na een tip van Opsporing Verzocht op t.v ., met name dat je de Hoofdofficier van Justitie moet aanschrijven als je over een tip beschikt . Dat is dan dus ook inmiddels gebeurd .
  Het frappante wil wel dat deze hoofdofficier van justitie mevr A.Penn-te Strake te Maastricht al sinds vorig jaar ( 8-6-2011 ) in Amsterdam benoemd is bij de Procureurs Generaals en dat op (11 -10 2012 ) j.l. er dus een nieuwe officier van Justitie werkzaam is in Maastricht m.n. de heer Bos .Beiden heb ik dan dus ook aangeschreven , naast vele anderen .
  Het college van Procureur-generaals vormt het bestuur van het O.M en Het Openbaar Ministerie is de organisatie die verantwoordelijk is voor het opsporen en vervolgen van strafbare feiten .Een officier van justitie is in Nederland een vertegenwoordiger van het O.M.
  Destijds heb ik mevr.A Penn-te -Strake ingelicht over de ” witte boordencriminaliteit ” hier in het zuiden wat betreft mijn eigen zaak qua ex-werkgever en een aantal advocaten .Hier is immers sprake van een grote ritselcultuur en ” ons kent ons ” . Mijn zaak was geen zaak voor het O.M. kreeg ik destijds van het Arrondissementsparket te horen .
  Zij verwees me uiteindelijk weer naar de politie terug ( alsof ik dat al niet jaren eerder had gedaan ) , en de Deken van Orde van Advocaten daarentegen heeft me dus destijds wel uitgenodigd voor een gesprek , maar liet me wel weten om in mijn nog uit te willen geven boek niet de echte namen van betreffende personen te vermelden want anders kreeg ik zeer veel rechtszaken aan mijn broek .
  Na het sturen van mijn brief aan de Hoofdofficier van Justitie heb ik deze brief als bijlage gestuurd naar het klokkenluidersteam waarmee ik ook contact heb , aangezien ik al sinds 8 jaren klokkenluidster in het onderwijs ben en dit alles blijkbaar koste wat kost niet aan het licht mag komen en de tip van Tanja Groen dus ook niet . Vlak daarna werd ik dan ook door de politie te Heerlen gebeld en werd ik uitgenodigd voor een gesprek bij rechercheur Schreuder van het cold-case-team te Heerlen over de zaak Tanja Groen . Ik ben dan dus ook heel erg benieuwd hoe dit alles nu verder gaat verlopen . Uiteindelijk hoop ik dat recherche , politie en paranormaal onderzoekers , wichelroede-lopers , paragnosten , aangevuld met feiten , in deze zaak nu wel gaan samenwerken . Want het kan ook anders. !

 5. Beste Harald Merckelbach en andere belangstellenden,

  Na de afgelopen hectische weken waarin er veel media aandacht is geweest voor mijn activiteiten in de zaak Tanja Groen heb ik vandaag voor het eerst de tijd genomen om wat reacties en zin- en onzinverhalen daaromtrent te lezen.
  Ik was snel klaar. Er zijn naast enkele negatieve zeer veel positieve reacties en omdat ik erg veel tijd moet besteden aan mijn voortgaande onderzoek naar de vermissing van Tanja ben ik gestopt met lezen.
  Uw reactie viel mij met gemengde gevoelens op en omdat ik denk dat er een volkomen scheef en absoluut verkeerd beeld is ontsaan omtrent mijn werk als onderzoeker reageer ik toch op dit verhaal.
  Wanneer ik uw verhaal lees kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat daar enig cinisme door klinkt. Maar dat kan ik mis hebben, ik hoor het graag.
  Mijn reactie is in ieder geval heel serieus.
  Ik zal puntsgewijs mijn visie wergeven en u daarmee de juiste informatie te verstrekken.
  In de eerste plaats wil ik u duidelijk maken dat ik geen paragnost ben.
  Ik ben particulier onderzoeker en ik combineer mijn spreurwerk met een door mij ontwikkelde paranormale opsporingmethode, die te vergelijken is met de ondersteunende werkzaamheden van speurhonden die door de recherche worden ingezet.
  Zie voor meer informatie http://www.loema.nl.
  In deze zaak werk ik met een team om alle informatie goed te interpreteren.
  Ik heb nooit geld gevraagd voor dit werk, men was niet eens op de hoogte daarvan.
  Dan eerst de fiets van Tanja Groen.
  Belangrijk is dat de fiets is gevonden terwijl deze onder twee grote stenen op de bodem van de Maas ligt, waaruit blijkt dat hij nooit meer boven water had mogen komen.
  De stenen zijn niet door natuurkracht of anderszins op de fiets gekomen, mensenhanden hebben de stenen bewust daarop gelegd.
  Komt mij voor als een criminele actie voor het opbergen van bewijsmateriaal.
  De fiets is wat ons team betreft zeker de fiets van Tanja; de recherche heeft een oordeel gevormd op basis van foute info die PeterR de Vries ooit heeft verspreid en men weet nu even niet hoe zij hier mee om moeten gaan en dan ook nog omdat die Peter van Koppen (hoogleraar Universiteit Maastricht) aanzien heeft en zo’n belachelijke opstelling heeft getoond.
  Wij hebben de fiets terug gevraagd (als gevonden voorwerp dan maar) en daar is men niet blij mee, dus …..even afwachten hoe dit verder gaat.
  Als wij de fiets terug hebben heb ik een ander forensisch onderzoekburo die daar naar gaan kijken.
  Na herhaald verzoek tot teruggave fiets, omdat men heeft verklaard dat het niet Tanja haar fiets zou zijn, krijgen wij als antwoord: ”je moet de media niet altijd geloven!” en vervolgens houdt men de fiets tot nu toe. Is het nu wel of niet de fiets?
  Deze opmerking van de recherche is in dit verband wel erg bizar.
  Over de info van PeterR de Vries het volgende:
  Geschiedenis fiets:
  Adrie heeft in 1993 de fiets overgenomen van de buurman.
  Tanja heeft de fiets zwart over geschilderd.
  De fiets was toen ongeveer 12 tot 15 jaar oud.
  In 1996 heeft PeterR Adrie gevraagd of hij wellicht een framenummer en postcode kon opgeven.
  Adrie heeft nooit nummers gezien.
  De fietsenhandelaar weet te vertellen dat de postcode 1815 CG 1 is en het framenummer 19875.
  Hoe hij daar aankomt weet niemand. Die zal echt na 16 jaar of langer geen framenummer evenals een postcode meer bezitten van de fiets.
  Onderzoek mijnerzijds heeft uitgewezen dat de postcode niet bestaat (staat toch op de site van PeterR en Tros Vermist) en het framenummer zal evenmin hebben bestaan (ook daarvoor heb ik een verklaring).
  Niemand heeft de nummers gezien.
  PeterR heeft deze informatie zondermeer als zoete koek aangenomen en gepubliceerd.
  Uiteindelijk gaat het om een fiets die verzwaard onder twee stenen in de Maas is gedumpt.
  Zeer verdachte omstandigheden zou ik zeggen. Welk willekeurig pesoon doet dit normaal gesproken op deze wijze. Dat doe men enkel als de fiets als bewijsmateriaal dient te verdwijnen.
  Dan blijkt nog uit de meting met de side-scan dat er over 200 meter geen enkele andere fiets ligt op dat gebied in de Maas, het was dus niet een specifieke dumpplaats in die tijd..
  En tot slot ben ik na 4 seizoenen (2009 t/m 2012) sporen volgen op die specifieke plek terecht gekomen.
  Dus……………………………..zeg het maar!

  Resterende met Tanja’s fiets overenkomende zaken:

  * de uitvoering van het frame met de dubbele tussenstangen;
  * zwart overgeverfde frame (door Adrie bevestigd);
  (wij hebben vastgesteld dat er zwarte verf op het frame zit);
  * de originele kleur bruin/oranje zit daar onder (door Adrie bevestigd);
  * het losse slot: groen (door Adrie bevestigd; staaldraad met plastic/rubber daar omheen) met een cijfer combinatie;
  * extra een kettingslot (ook gemeld);
  * de ouderdom rond eind 70 begin 80 en in elkaar gezet door fietsenhandelaar;
  Overigens:
  Wie geeft er nu eigenlijk valse hoop aan de ouders en familie in dit drama?
  Waarom doet de recherche al vanaf 1993 niets aan deze zaak?
  Zij hebben geen enkel aanknopingspunt.
  En houden de ouders voor dat zij de zaak open houden.
  Niet dus!
  Nu is er eindelijk een zeer duidelijke aanwijzing: “de fiets” en wat doet men?
  Achterover leunen en ons zoveel mogelijk dwarsliggen en totaal geen medewerking verlenen.

  Loet van der Gouw
  opsporing@loema.nl
  http://www.loema.nl

  • Geachte heer Merckelbach,
   Zoals ik ben opgevoed gedraag ik mij altijd netjes en als ik bepaalde zaken voorgelegd krijg geef ik dan ook altijd antwoord op de vragen en opmerkingen die ik ontvang.
   Met die gedachte heb ik u, meneer Merckelbach, per mail een aantal zaken voorgelegd in de verwachting daar duidelijkheid over te krijgen.

   Hieronder volgen de mail berichten die ik u gestuurd heb.

   Omdat ik in het geheel geen enkele reactie van u heb onyvangen zet ik dit hele verhaal maar eens op uw blog. Misschien dat u toch nog tot de gedachte komt om er op te reageren.

   ——– Originele bericht ——–

   Onderwerp: graag een reactie
   Datum: 2012-11-02 01:15
   Afzender: opsporing@loema.nl
   Ontvanger:

   Geachte heer Merckelbach,

   In het Forensische Psychlogie Blog heeft u een stukje over de fiets van Tanja Groen geschreven.
   Het is dit verhaal waarop ik heb gereageerd omdat het mij een redelijk serieus blog leek.
   Echter ik zie van u geen reactie meer terug komen op mijn uitleg en verduidelijking van mijn werkzaamheden als paranormaal privé onderzoeker.
   Dit valt mij tegen. Van u had ik dit zeker verwacht.
   Omdat ik niet goed kan beoordelen wat nu de werkelijke achtergrond van uw verhaal is, er klinkt voor mijn gevoel enig cinisme tussen de regels door, ben ik toch benieuwd naar de ware bedoeling van uw schrijven.

   Mijn reactie kan u natuurlijk ook zijn ontgaan en daarom stuur ik u die nog maar eens (in bijlage) per mail rechtstreeks aan u.

   Ik stel het bijzonder op prijs als ik van u een reactie mag ontvangen.

   Wellicht kunt u ook de heer Van Koppen nog bijpraten, zodat hij meer inzicht in de zaak krijgt. Ik heb begrepen dat hij een collega van u is, dus dat lijkt me geen probleem.

   In afwachting van uw reactie groet ik u vriendelijk,

   Loet van der Gouw

   8 november 2012

   Misschien aan uw aandacht ontsnapt, maar ik zou graag een reactie van u ontvangen zoals ik in bijgaand mailbericht om heb verzocht.

   In afwachting van uw bericht groet ik u vriendelijk,

   Loet van der Gouw

 6. Anoniem zegt:

  Een alom bekend spreekwoord komt hier wel bijzonder tot zijn recht:

  “Wie zwijgt stemt toe”.

  Intussen heb ik een boekje geschreven over deze zaak, dus voor mensen die serieus wensen te weten hoe dit in elkaar zit:

  “Een officier, het meisje en de fiets”.

  ISBN 978-94-022-1348-5
  Boekscout Soest

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s